Радо остана начело за Световната купа и след Пьончан

Радо остана начело за Световната купа и след Пьончан | StandartNews.com

Българската звезда в сноуборда Радослав Янков остана начело за Световната купа в паралелните дисциплини и след старта в Пьончан (Корея). Днес Радо отпадна драматично на осминафиналите с фотофиниш от Андреас Промегер (Ав). За разлика от стартовете в Банско преди седмица, където Янков спечели единия и завърши втори в следващия в Корея се караше задължително и по двете трасета до края. Българският ас бе първи в квалификацията и имаше право на избор на трасе.
В първия рън от осминафиналите Радо победи с 0,19 сек Промегер. Във втори, когато кара на по-бавното синьо трасе той даде всичко от себе си и финишира наравно с австриеца. След разглеждане на фотофиниша съдиите дадоха победата на Промегер. До финала австриецът нямаше проблеми и спечели състезанието. Янков остана девети в крайното класирне. Така за голямата световна купа в паралелните дисциплини Радо продължава да води вече с 3810 т. Втори с 3340 т е Бенямин Карл (Ав), а трети е Промегер с 3300 т. В подреждането за купата в паралелния гигантски слалом Янков също е №1 с 3490 т. Втори с 2660 т е Карл, а трети с 2558,50 т е Невин Галмарини (Швейц).

Следващият старт за Радо е на 25 февруари в Москва, където ще се кара паралелен слалом. До край на сезона остават още паралелен гигантски слалом в Кайзери (Тур) на 4 март и финалите във Винтерберг (Гер) на 18 март, където ще се кара паралелен слалом. Шампионатът на планетата е в Сиера Невада (Исп), а стартовете на Радо са на 14 (ПГС) и 15 март (ПС). Сноубордкросът в който големи шансове за медал има Сани Жекова е на 12 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай