Разкъсан мускул провали мача на Кубрат за титлата

Разкъсан мускул провали мача на Кубрат за титлата | StandartNews.com

Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти срещу Антъни Джошуа в Кардиф.

Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Състояние, което отнема месец за възстановяване.

Травмата Пулев е получил при спаринг още преди десет дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени.

Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински изследвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака.

В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щабът на съперника и трите организации, чийто пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата - през ноември или декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай