Роднините на Шумахер го местят на остров Майорка, надяват се на чудо

Снимка: Туитър

Роднините на Шумахер го местят на остров Майорка, надяват се на чудо | StandartNews.com

Михаел Шумахер ще напусне Швейцария за Испания. Това съобщава швейцарското списание "L'Illustré" в изданието си днес. Това се случва близо пет години след тежкия ски инцидент на спортиста в курорта Мерибел,

Бившият германски шампион във Формула 1, който сега е в кома, ще бъде преместен от имота си в Глан, кантон Вод, на югозапад от остров Майорка, на около 20 минути път с кола от Палма, в охранявания квартал Лас Брисас. Тук съпругата му Корина закупи огромен имот за над 30 млн. евро, който преди това принадлежеше на милиардера Флорентино Перес, президент на Реал Мадрид. "Един истински "бункер", далеч от погледите", описва имота швейцарското списание.

Преди няколко месеца германско списание твърдеше, че семейството на Шумахер мисли за прехвърлянето на Михаел в специализирана клиника в САЩ.

В крайна сметка обаче дестинацията се оказва Испания, посочва швейцарското издание. Тази позната и стимулираща среда, където някога е изживял щастливи дни, в климат, на който винаги се е радвал, може да бъде част от някаква форма на терапия, съобщава още списанието.

На 3 януари догодина Михаел Шумахер ще отбележи 50-ия си рожден ден. А съпругата му Корина все още вярва и очаква чудото да се случи. Михаел Шумахер е считан за един от най-великите пилоти в историята на Формула 1, спечели две титли с отбора на Бенетон, преди да стане шампион в пет поредни сезона с Ферари между 2000 и 2004 г. Неговите постижения от 7 титли, 91 спечелени състезания, 77 най-бързи обиколки и 13 победи в рамките на един сезон остават рекордни и до днес.

В края на декември 2013 г., докато е на ски във френския курорт Мерибел, Шумахер падна и удари главата си в камък. При инцидента пилотът изпадна в кома. От септември 2014 г. семейството беше във вилата си на брега на Женевското езеро. Близките на пилота отказват да коментират състоянието му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай