Седми дан по таекуондо за Красен Кралев

Седми дан по таекуондо за Красен Кралев | StandartNews.com

Световният таекуондо елит бе този уикенд в София, където се проведе 4-то издание на международния турнир за Купата на корейския посланик. Специално за събитието по покана на председателя на БФТ Слави Бинев присъстваха президентът на Световната таекуондо централа KUKKIWON д-р О, почетният председател на европейската таекуондо федерация Парк Су Нам, корейският посланик Н. Пр. Сун Бу Нам, министърът на спорта Красен Кралев и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев.

Турнирът, който се организира от посолството на Република Корея в България съвместно с Българската федерация по таекуондо поставя рекорд по посещаемост, като в надпреварата се включиха 500 състезатели от няколко държави. Комплексен победител и носител на Купата на корейския посланик стана ТК "Кондор" 2000, следван от ТК "Херея" и ТК "Ахил".

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше удостоен с почетен седми дан по таекуондо за подкрепата си за развитието на таекуондо в България лично от президента на Световната таекуондо централа KUKKIWON д-р Хюн Дюк О. Почетен пети дан пък получи зам. председателят на Народното събрание Явор Нотев.

"Българската федерация по таекуондо е най-бързо развиващата се федерация у нас и това се дължи не само на отличната работа на нейния председател, но и на всички треньори и спортисти", каза министър Кралев. Той благодари на д-р О, Парк Су Нам и посланик Сун Бу Нам за доверието, което проявяват към българската федерация. „Таекуондото е вече сред водещите спортове в България", категоричен беше министър Красен Кралев, и пое ангажимент за още повече успехи в бъдеще.

В речта си президентът на Световната таекуондо централа д-р О декларира подкрепата на KUKKIWON за създаването на таекуондо център в България, който по думите му ще помогне на България да поеме централна роля за развитието на таекуондото в Европа.

Председателят на БФТ Слави Бинев изказа своята голяма благодарност към д-р О за доверието, което има към България, а доказателство за това е фактът, че той посещава България два пъти за една година. Бинев благодари на Красен Кралев за всичко, което спортното министерство прави за федерацията, а от името на всички атлети и треньори той обеща още много приятни изненади.

Пред пълната със зрители и състезатели зала „София" и пред официалните гости бяха представени и част от българските участници в предстоящото през декември в София Европейско първенство по таекуондо за олимпийски категории Никол Чорбанова, Митко Джорджев, Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев.

След официалното откриване гостите изгледаха демонстрации от българския отбор. Черешката на тортата бе демонстрацията на отбора на KUKKIWON, който пред препълнените трибуни направи невероятно шоу. Зрителите станаха свидетели на спиращи дъха изпълнения, а след края състезателите от Корея показаха своето уважение към Слави Бинев, като го понесоха на ръце. Близо час таекуондистите от KUKIIWON раздаваха автографи и снимки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай