Щангите готвят среща на Кралев с Тамаш Аян

Щангите готвят среща на Кралев с Тамаш Аян | StandartNews.com

Федерацията ни по вдигане на тежести ще се опита да уреди среща с президента на международната федерация Тамаш Аян. Целта е нашите състезатели да бъдат оправдани по допинг скандала, след като две лаборатории потвърдиха наличието на станозолол в хранителната добавка "Трайбест".

"Държавата застава зад нас. Министър Красен Кралев е готов да пътува до Будапеща за среща с ръководството на световната централа. Председателят на БОК Стефка Костадинова каза същото", заяви босът на щангите ни Неделчо Колев и се извини за арогантното си поведение в последните дни. "Не сме виновни и ще се борим да участваме на олимпиадата в Рио. Другата ни цел е да си върнем обичта и уважението на българския народ", каза още Колев.

Федерацията ни ще пледира за наказания между 4 и 6 месеца, за да може да се участва на световното, където се раздават квоти за Игрите. За четиримата, които вече веднъж са имали допинг наказания ще се преговаря за порицание или забележка. Що се касае за глобата от 500 000 долара Колев обясни, че централата не разполага с такива пари.

Треньорът на националния отбор Иван Иванов заяви, че четири години са работили с тази фирма за хранителни добавки, направени са над 350 проби и не е имало проблеми, а замърсената партида щангистите са приемали само шест дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай