София 2018 определя ученическите супершампиони с „Възраждане Спорт Фест"

София 2018 определя ученическите супершампиони с „Възраждане Спорт Фест" | StandartNews.com

Фондация „София – Европейска столица на спорта", Столична община и Регионално управление на образованието организират голям спортен празник. Това е второ издание на проявата, домакин на която ще бъде комплекс "Спортна София-2000" в Зона Б-5 в новооткрития парк „Възраждане".

Най-добрите отбори и състезатели в градските ученическите първенства ще определят своите суперпървенци в турнири по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса. След като са преминали първенствата в столичните училища, сега „София – Европейска столица на спорта" дава на софийските младежи шанс да определят шампиона на шампионите.

Най-масов се очертава турнирът по тенис на маса с участието на 12 отбора(5 юношески и 6 девически). Волейболната надпревара събира 11 ученически тима, а баскетболният 9. В турнира по футбол за трофея ще спорят 6 училищни отбора.

Състезанията от „Възраждане Спорт фест" започват утре, сряда, 21 юни в 9.00 ч. Турнирите са за юноши и девойки 8-10 клас, които тези дни приключват учебната година.

Финалите на повечето спортове са в четвъртък сутринта, а награждаването и тържественото закриване е предвидено за четвъртък от 13.00 ч.

Всеки участник ще получи фланелка от София – Европейска столица на спорта, а за призьорите за предвидени купи и медали.

Спортен оазис в парк "Възраждане"

Многофункционалният спортен комплекс, който се намира в столичния квартал "Зона Б-5", се простира на площ от близо 24 дка. В него са разположени 4 игрища за мини футбол – изкуствена трева, 3 игрища за тенис на корт – изкуствена трева, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки, игрище за баскетбол, за петанк, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, мини игрище за деца/ джитбол, детска площадка. Спортният център разполага с преместваеми трибуни - общо с капацитет от 150 места, изградена е алейна мрежа, спортно и алейно осветление, озеленяване, собствени паркоместа, стоянка за велосипеди и други. В комплекса се намира и закрита зала за баскетбол, волейбол, футбол и други, зала за танци, бойни изкуства, гимнастика, две сауни, съблекални и външни тоалетни.

Възраждане Спорт Фест – част от инициатива София2018

Това е второто издание на Възраждане Спорт Фест, който е част от инициатива София2018 – Европейска столица на спорта. Проектът има за цел да популяризира активния начин на живот, добрите практики, програми и събития с акцент върху масовия спорт, спортът близо до дома и върху значението на физическата активност като приоритет в живота на хората от различни общности, възрасти и социални слоеве. Целта на инициативата е да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай