Стефка Костадинова откри Балканиадата по таекуондо

Стефка Костадинова откри Балканиадата по таекуондо | StandartNews.com

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова откри 18-ите балкански игри по таекуондо-олимпийска версия в Дупница, на които вестник "Стандарт" е медиен партньор. В турнира, който продължава и утре (неделя), взеха участие рекордните 623 състезатели, сред които и синът на шефа на българското таекуондо Слави Бинев - Калоян.

"В спорта се расте от най-ниското стъпало, и ние навремето започнахме от балканските шампионати, а накрая станахме световни и олимпийски шампиони, окуражи Стефка младите таекуондисти. – Слави Бинев ми обеща, че за следващите олимпийски игри в Токио ще имаме 2 олимпийски квоти и това е добре, защото в България липсва на игрите. Искам да благодаря на г-н Бинев, защото той е виновникът да бъдем домакини на този турнир и той намери спонсорите за неговото провеждане. За мен беше чест да дойда от Рио де Жанейро в Дупница и да открия Балканиадата и искам тук да чуем българския химн. Ние заслужаваме да виждаме шампиони в нашата си държава."

Балканиадата беше уважена и Министерството на младежта и спорта, в лицето на представителя на Красен Кралев – Тони Боева, от консула на Република Корея г-н Нам, от генералния секретар на Балканския таекуондо съюз Константин Апостол, от зам-кмета на Дупница Красимир Георгиев и от представители на балканските федерации по таекуондо. Гости на турнира бяха депутатът от Патриотичен фронт Емил Георгиев-Ревизоро и Любо Ганев. Присъстваха и почетните президенти на БФТаекуондо Валентин Трънски и Андрей Георгиев, а също бившият президент на федерацията Росен Михайлов. Настроението на българските таекуондисти беше повдигнато и от ансамбъл "Актавис".

"Вниманието към нас е голямо и нямаме право да се проваляме, заяви от своя страна шефът на българското таекуондо Слави Бинев. – Само при сериозни успехи ще бъдем доволни, че сме били домакини на този турнир. Надявам се първенството да даде характер на нашите спортисти и съм уверен, че ние ще диктуваме модата. А след европейското първенство догодина, на което също сме домакини, ще направим рекапитулация и ще видим дали имаме право да сме с претенции за нещо повече."

Балканиадата се провежда със съдействието на община Дупница, "Банка ДСК", "ОЗК застраховане", фирма "Pride" и авиокомпания "Луфтханза".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай