Столична община, София 2018 и БОК екипираха онкоболни деца за олимпиадата в Москва

Столична община, София 2018 и БОК екипираха онкоболни деца за олимпиадата в Москва | StandartNews.com

Столична община, инициатива София - Европейска столица на спорта и БОК осигуриха екипировка на онкоболни деца и им пожелаха успех на „специализираната олимпиада" в Москва. На кратка церемония днес кметът на София Йорданка Фандъкова пожела успех на българските представители на т. нар. „Игри на победители", които предстоят от 1 до 5 юни в руската столица.

Сред официалните гости бяха още вицепрезидентът на БОК Йорданка Благоева, ген. секретар на БОК Белчо Горанов, председателят на УС на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания" Маргарита Борисова, Анатоли Илиев – организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, Анна Стойкова, член на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община и др.

Всички те пожела успех на децата, на които бяхя връчени три флага: националния трибагреник, знамето на София и знамето на София – Европейска столица на спорта. „Пожелавам ви да имате повече поводи да развявате българския флаг по време на състезанията. Столична община и София – Европейска столица на спорта с радост подпомагат Сдружението и застават зад подобни каузи, които предоставят нови възможности за спорт и физическа актовност на повече хора от различни социални и възрастови групи," каза в приветствието си Йорданка Фандъкова, като благодари за партньорството в благотворителната кауза на Българския олимпийски комитет.

От името на децата Маргарита Борисова благодари за помощта и изрази задоволството си от сътрудничеството със София – Европейска столица на спорта. Последваха снимки с облечените в нови екипи деца от София Алекс Йорданов, Емил Христов и Пламен Павлов, които ще участват на футбол, бягане и стрелба по време на предстоящите спортни игри.

България ще бъде представена от 15 деца на специализираната олимпиада в Москва, където ще стартират състезатели от над 20 държави в шест спорта. Цялата българска делегация с децета от всички краища на страната ще отпътува на 31 май, вторник, с полет за руската столица, всички се събират на Аерогара София в 12.30 ч. Миналата година българските деца спечелиха на същите игри 18 медала и се наредиха на второ място в крайното класиране след домакините от Русия

Фондация „София – Европейска столица на спорта" и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания" подписаха дългосрочно Споразумение за сътрудничество преди два месеца. Споразумението включва дейност по събиране чрез дарения и спонсорства на средства в полза на децата с онкохематологични заболявания, подпомагане участието им в Световните „Игри за победители", организиране на акции, които да популяризират ползата от благородната инициатива, включване в основните активности на София – Европейска столица на спорта на бранда и на представители на Сдружението, за да се могат да се осигурят повече възможност за генериране на средства за активно и спортно ежедневие на заболелите деца, подпомагане изграждането на специализирани спортни съоръжения и организирането на летни лагери за стимулиране на повече физическа активност сред децата с онкохематологични заболявания. Партньорството между двете организации започна миналата година. София2018 се включи много активно в инициативата за подпомагане на децата с онкохематологични заболявания по време на Маратон София и на турнира на българските фенклубове на чуждестранни отбори, когато с общи усилия бяха събрани над 11 739 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай