Таекуондото връчи наградите си за 2017 г

Таекуондото връчи наградите си за 2017 г | StandartNews.com

Призът за таекуондист на годината получи Влади Далаклиев с треньор Пламен Трънски, след като през 2017г. Влади записа историческия за родното такуондо бронз от Световното първенство в Корея. Той бе и единственият българин, донесъл медал от световно първентсво при мъже от олимпийски спорт и в олимпийска дисциплина през 2017. Влади не бе на място да получи наградата си, тъй като участва в престижния турнир Fujairah Open, където също пожъна успех.
Александър Джорджев също бе отличен, като таекуондист на годината в категория кадети, след като стана световен шампион и то със счупена ръка на Световното в Египет
За съдия на 2017г. наградата на БФТ отиде при Димитър Димитров, който е едни от най-добрите съдии с показатели за развитие както на държавно, така и на международно ниво.
Заслужили таекуодисти за 2017г. станаха кадетите, който показаха резултати и трудът им се увенча с успех. Кристиян Златев в кат. до 65кг. - бронзов медалист от Световното първенство за кадети в Шарм Ел Шейх – Египет. Даниел Ладжев - Европейски шампион при кадети в кат. до 45 кг. Христо Богданов – бронзов медалист от Европейското за кадети в Унгария. Христо е възпитаник на клуб „Кентавър", чийто треньор е бащата Николай Богданов, заслужи мястото си в националния отбор на кадетите, и го оправда, като спечели бронзов медал на Европейското. Отбор по пумсе с треньори Христо Върбанов и Румен Димитров - Пресияна Сърбинова, Ния Цанкова и Милица Птрова са момичетата, които се представиха изкючително добре по време а Европейското първенство по Пумсе в Родос, и наредиха страната ни на престижното трето място.
Млад състезател на 2017г. стана Шади Абуд , който взима уастие, както в спаринг състезанията, така и в категория пумсе. Състезателят, който стана част и от националния демонстративен отбор на България .
Отличени бяха и клуб с най-много картотекирани състезатели за 2017г. Клубът, който е спомогнал за правилната работа на БФТ в развитието на таекуондо, който е набавил най-много картотекирани състезатели . Това е клуб – „Кондор 2000"
Клуб с най-много отворени зали на територията на страната. Призът за клуб, спомогнал за развитието и популяризирането на таекуондо, клубът развиващ своята дейност и допринасящ за разрастването на спорта и в частност таекунодо. Това е клуб „ Похион"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай