Викингите доминираха и във Вал Гардена

Викингите доминираха и във Вал Гардена | StandartNews.com

Атакуващите викинги продължават доминацията си във Вал Гардена

Олимпийският шампион Шетил Янсруд спечели супер гиганския слалом валиден за световната купа в южнотиролския зимен курорт пред съотборника си Александър Оомод Шилде, останал само на 6 стотни от секундата, за да затвърдят норвежката доминация в скоростните дисциплини. Днес можеше да има още един изцяло норвежки подиум, но съотборника им Аксел Лунд Свиндал заличи отличния си старт в началото с две груби грешки във финалната част, довели го до отпадане и щастливо измъкване от лощо падане.

Янсруд днес спечели трети пореден старт от три проведени скоростни старта за световната купа за световната купа.

От 16 проведени супер гигански слалома на пистата Саслонг в историята, норвежците са печелили 7 от тях, а от началото на сезон 2012-2013 те са спечелили 16 от общо 27 проведени състезания в дисциплината в календара на световната купа по ски, като няма друга нация спечелила повече от 4 състезания.

Това беше 17-та победа за световната купа в кариерата на Янсруд, като през Февруари 2014г той спечели олимпийската титла в дисциплината.

100-те спечелени точки днес изкачиха Янсруд на второ място в генералното класиране, на 140т зад защитаващия големия кристален глобус Марсел Хиршер, който не стартира днес.

Адриан Смисед Сейерщед, още един талантлив млад норвежец, днес постигна най-добур резултат в кариерата си, 11-то място при едва четвъртия си старт на Супер-Г в кариерата си.

Днес канадеца Ерик Гуей постигна четяъртия си подиум във Вал Гардена, включително победата му тук преди 3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай