40 000 мадридчани превземат Милано

40 000 мадридчани превземат Милано | StandartNews.com

Испански търговци пълнят джобовете покрай мача

Лудница и вълна от екзалтирани испански фенове - това очаква домакина на тазгодишния финал на Шампионската лига Милано. Над 40 000 мадридчани ще превземат града в следващите часове, за да бъдат част от най-големия мач за сезона, а именно битката между "Реал" и "Атлетико". Огромният интерес докара летищата в Мадрид до изнемога. Това принуди авиокомпаниите да пуснат допълнителни полети от Барселона. Единствената лоша новина за пътуващите е, че двете фен зони ще бъдат затворени по-рано от обичайното за подобни двубои.

Целта е привържениците по-рано да тръгнат към стадиона, за да се избегнат големите навалици. "Белите" фенове ще купонясват на "Вия дел Бурчиело", а тези на "дюшекчиите" на "Пиаца Дука д'Аоста". Бизнесът в Испания веднага намери начин да се възползва от шанса. Хитри търговци отвориха щандове за сирена и месни деликатеси в столицата на област Ломбардия с надеждата да оправдаят поговорката "Ден година храни". Властите в столицата на иберийската страна още повече засилиха враждата между двата финалиста. Видеостена, поставена на емблематичната сграда "Реал Каса де Кореос", ще предава фенски съобщения в "Туитър" в реално време по време на мача. Целта е да се види кой тим се радва на по-голяма подкрепа. Победителят от това състезание ще получи привилегията архитектурното бижу да грейне в неговите цветове.

Пеле ще вика за Роналдо

Най-голямата футболна легенда Пеле обяви, че ще вика за "Реал" в утрешния финал. "Харесвам ги повече. Те са артистични, играят нападателно и не обичат защитния футбол. Предпочитам мачове от рода на 3:3 и 5:5, а не 0:0. Поговорката, че нулевите ремита са перфектния резултат, е лъжа", отсече трикратният световен шампион в интервю за "Газета Дело Спорт", известен с калпавите си прогнози. Краля на футбола разкри още, че ако бе футболист в днешно време, би искал да рита за "Барселона". Техничарят в момента е в Милано, където промотира най-новия филм, посветен на пъстрия му живот.

Капело удря рамо на Чоло

Италианският треньор Фабио Капело шокира всички, признавайки, че ще стиска палци за "Атлетико". Легендарният спец води "белите" на два пъти в богата си кариера, но въпреки това остана безкомпромисен, че Чоло и компания трябва да спечелят. "Те имат характер повече от всеки друг. Симеоне води тима отлично. Той е истински лидер и играчите го следват", заяви дон Фабио пред "Газета Дело Спорт".

Роналдо иска Моу да оправи "Юнайтед"

Звездата на "Реал" Кристиано Роналдо удари рамо на Жозе Моуриньо и призна, че той е най-подходящ да води "Ман Юнайтед". "Надявам се, че клубът ще се върне там, където беше преди. В последните години им липсва идентичност. Боли ме да гледам отбора в такова състояние. "Юнайтед" има специално място в моето сърце. Искам Жозе да ги върне на върха", призна голаджията в интервю за "Хугонес". Двамата работиха заедно на "Бернабеу" в периода от 2010 до 2013 г. Отношенията между Специалния и Роналдо се влошиха в последните месеци на Моу начело на "белите", но по всичко изглежда, че нападателят е заровил томахавката. "Без никакви проблеми бих го прегърнал. Едно от положителните ми качества, е, че не тая омраза към никого, независимо какво са ми причинили. Не казвам, че той ми е направил нещо лошо, говоря по принцип. Такива неща се случват. Все едно да имате проблеми с жена си", завърши философски Кристиано.

Оцениха "кралете" на 2,9 млрд. евро

"Кей Пи Ем Джи", която е една от водещите компании за финансови услуги и одит, изготви класация за най-скъпите клубове в Европа. Първата позиция си делят "Реал" и "Ман Юнайтед" - и двата са оценени на почти 3 млрд. евро. Трето място заема "Барселона", който струва около 2.8 млрд. Далеч зад каталунците на четвърто място е "Байерн", чиято стойност възлиза на 2.1 млрд. Десетката е доминирана от английските клубове, като освен "червените дяволи" място намират още "Арсенал", "Ман Сити", "Челси" и "Ливърпул". Деветият "Ювентус" се котира на 983 млн., а ПСЖ на 840 млн. Интересното в случая е, че въпреки скромността на сумата в сравнение с лидерите в класацията, "бианконерите" са по-скъпи от големите си врагове "Милан" и "Интер" взети заедно. Компанията, даваща работа на над 170 000 служители, оцени "росонерите" и "нерадзурите" съответно на 545 и 399 млн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай