Белгия срази Англия и грабна бронза на Мондиал 2018

Снимка: БНТ/БТА

Белгия срази Англия и грабна бронза на Мондиал 2018 | StandartNews.com

Белгия надделя с 2:0 над Англия в малкия финал на Световното първенство по футбол в Русия. В мача, игран в Санкт Петербург, попаденията за белгийците реализираха Тома Мюние (4 мин.) и Еден Азар (82 мин.).


Победата бе втора за състава на Роберто Мартинес над "трите лъва" на Мондиал 2018, след като по-рано, в груповата фаза, спечелиха с 1:0. Успехът бе най-големият в историята на белгийския футбол, като тимът имаше единствено четвърто място от 1986 г. в Мексико. Англия пък повтори постижението си от 1990-а, когато също загубиха срещата за третото място.


Още в 4-ата минута "червените дяволи" (както наричат белгийския национален футболен отбор) откриха резултата. Тома Мюние бе точен, засичайки центриране от ляво на Насер Шадли.


В 23-ата минута Хари Кейн можеше да изравни, но от границата на наказателното поле не намери очертанията на вратата.
Второто полувреме започна с по-настойчиви действия на играчите на Гарет Саутгейт, като в 55-ата минута отново Кейн можеше да се разпише, но голмайсторът се размина с топката след центриране от дясно.


На отсрещната врата при контраатака Лукаку бе изведен зад защитния вал на Англия. Футболистът на Манчестър Юнайтед обаче отново не се справи по най-добрия начин с овладяването на топката.


В 69-ата минута Дайър стреля по диагонала по земя, но Куртоа се разтегна и улови. Пред Дайър се откри отличен шанс минута по-късно. Той излезе сам срещу вратаря на Белгия, прхвърли го технично, но Тоби Алдервейрелд изчисти с шпагат от голлинията.


В 74-ата минута Хари Магуайър бе оставен непокрит при центриране от пряк свободен удар, но ударът му с глава излезе в аут.
В 80-ата минута Пикфорд спаси тима си от второ попадение, след като прекрасна белгийска контраатака завърши с шут от воле на Мюние.


Две минути по-късно обаче стражът на "трите лъва" бе безпомощен. Кевин де Бройне изведе Еден Азар и играчът на Челси със силен удар отблизо не сбърка - 2:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай