Бербо доведе спонсор в Солун

Бербо доведе спонсор в Солун  | StandartNews.com

Треньорът го иска на линия още за "Габала"

Добрите новини идват с Димитър Бербатов. В това се увериха и шефовете на ПАОК. Часове, след като бе представен на "Тумба", пристигна първото предложение за нов спонсор. Офертата е от "Sportingbet". Очаква се скоро логото на букмейкъра да се появи на черно-белите фланелки. Според гръцките медии "двуглавите орли" ще получат 2 млн. евро плюс други бонуси, ако приемат предложението. Така на практика фирмата за залози ще покрие разходите по заплатата на Митко на "Тумба". "Сумата е доста добра", радват се феновете на тима.

В същото време стана ясно, че Игор Тудор иска да форсира влизането във форма на Бербо, за да може да разчита на него още за гостуването на "Габала" на 17 септември от Лига Европа. Така обаче привържениците на ПАОК ще могат да гледат дебюта му само по телевизията. Първоначално се очакваше, че Митко ще се появи на терена едва през уикенда срещу "Верия". "Аз съм много добре", увери новия си треньор Митко. Тудор му предостави един от помощниците си, за да се готви по специална програма.

В същото време от пресаташето на ПАОК се извини по радиото на феновете, които ще трябва да почакат за фланелките с името на Бербатов. "В момента се изработват. Ще дойдат в близките дни. Съжаляваме, но екипировката малко се забави. Просто хората трябва да проявят търпение", обяви Хиотис Панайотис. При представянето на Бербо запалянковците трябваше да се задоволят с дубликати от 15 евро и да дадат заявка за оригинал срещу нови 60 евро.

Впечатли англичаните с шоуто на "Тумба" и коса

Медиите на Острова отдадоха дължимото на невероятното представяне, което имаше Димитър Бербатов в Солун. "Той бе посрещнат като герой от 10 000 души! Димитър Бербатов е най-известното попълнение на клуба за всички времена, както и най-скъпата придобивка в първенството със заплатата си - 2 млн. евро", отчете "Дейли Мейл". "Геройско посрещане за Бербатов", отчете и "Мирър". Феновете на Острова обаче бяха впечатлени най-вече от новия вид на Бербо. "На 100% си е присадил коса!", "Вижте само каква е разликата от снимките преди 1 година и сега. Преди изглеждаше като граф Дракула, новият му вид е далеч по-добър. Подкрепям го", "Сега вече е като Шелдън Купър от "Теория за Големия взрив", гласят част от коментарите. "Я, гърците имали пари!", отсичат други.

Нашият:

Младите да гледат и да се учат от мен

Димитър Бербатов даде първото си интервю на гръцка земя за клубната телевизия на ПАОК. Това стана в съблекалнята след представянето му, а в "Спортлайн" се появи пълния му вид.

- Г-н Бербатов, първо добре дошъл в семейството на ПАОК. Какви емоции изпитвате след официалното ви представяне?


- Беше невероятно. Както казах отвън (б.р. на терена), смятам, че не заслужавах подобно нещо. Благодаря им за посрещането! Мерси и на всички, които направиха трансфера възможен. Най-вече на г-н Савидис, бяха няколко луди дни, но аз вече съм тук. Мислите ми са насочени към тренировките, мачовете и вкарването на голове. И, разбира се, да направя всички фенове щастливи.

- Споменахте г-н Савидис, какво всъщност направи той, за да дойдете тук?

- Понякога трябва да си убедителен. Да те накарат да почувстваш, че мястото е специално. ПАОК има млад треньор (б.р. Игор Тудор). Играл съм срещу него. Познавам го добре. Той разполага с добър отбор. Надявам се да помогна с каквото мога на по-младите си съотборници. Да направим и нещо специално за юбилея - 90 г.

- Феновете на ПАОК нямат търпение да ви видят в игра, кога ще се случи това?

- Трябва да питате Тудор. Той решава. Аз ще тренирам с отбора, в очакване на дебюта. Знам, че атмосферата ще бъде специална и нямам търпение...

- Вие сте един от най-добрите голмайстори в историята на футбола. Какво ви кара да продължавате да играете?

- Обичам футбола, през целия си живот съм го практикувал. С годините искаш да играеш повече и повече... Ще се опитам да покажа най-доброто, на което съм способен. Защото, когато съм на терена, искам да давам на хората нещо, което да гледат с удоволствие, да му се възхищават.

- От какво ще сте доволен след една година?

- Надявам се на добро представяне на отбора като цяло, да помагам на младите момчета, да радвам треньорите с моите голове и асистенции. Ако спечелим трофей, ще бъде фантастично.

- Какво най-много обичате да правите - голове, асистенции или финтове за публиката?

- Не ме интересуват моите голове и асистенции, а да помагам на отбора. Мога да го правя със съвети, да гледат как играя и да се учат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай