Драма! Арсенал обърна Лудогорец за 2:3 в 88-ата минута

Драма! Арсенал обърна Лудогорец за 2:3 в 88-ата минута | StandartNews.com

Видеорепортаж - ТУК!

Комплиментът на Венгер - ТУК!

*****************

В най-важния си мач в груповата фаза на Шампионската лига - като домакин на Арсенал, Лудогорец допусна обрат от 2:0 до 2:3.

На българския шампион все малко не му достига да направи чудото - по същия начин преди няколко седмици поведе и на ПСЖ, за да загуби, както поведе и на Реал преди 2 години, и отново падна. И както срещу мадридчани, така и сега съдията се намеси неумело, за да отнеме радостта на разградчани. Но поне изпотиха сериозно именития си лондонски съперник.

31 000 зрители на ст. "Васил Левски" видяха открит, зрелищен мач - в какъвто на всеки отбор би му било тежко срещу Арсенал. И прави чест на Лудогорец, че пое хвърлената на "Емирейтс" ръкавица след 0:6 и тръгна да се надиграва със съперник, който е по-силен. Дори и след тази злощастна загуба Лудогорец затвърди впечатлението, че не трепери от великите имена в Европа и излиза срещу тях без страх.

Поне до 15-ата минута чудото в Европа беше факт в София.

Още в 11-ата минута, след статично положение на Вандерсон, Джонатан Кафу изскочи пред вратата и успя да отклони топката в далечния ъгъл - 1:0!

А само 4 минути по-късно Кафу се развъртя по десния фланг и след негов пас Клаудиу Кешеру в движение перна топката зад Оспина за 2:0.

За лош късмет, след още 4 минути Арсенал върна едно от попаденията и това беше най-лошият момент и за съдийската бригада на холандеца Бад Нийхуис. Тя проспа излизането на топката зад аутлинията. Месут Йозил обаче не трепна и центрира към Гранит Джака,който в движение простреля Милан Борян за 2:1.

Точно преди почивката Лудогорец беше застигнат и от отмъщението на завърналите се. Аарон Рамзи и Оливие Жиру, които се върнаха в състава, улесниха отбора си. Уелсецът центрира от фланга, а французинът беше безкомпромисен с глава за 2:2.

Арсенал се събуди и натисна педала - както в края на първото полувреме, таки и след почивката. Лудогорец така и не успя да установи контрол върху мача и едва вдигна владеенето на топката от 41% на 45%. Но не се отказа, напротив - в края на мача Георги Дерменджиев рисково освежи атаката с Върджил Мисиджан на мястото на Кешеру, вместо да се затвори и да се примири с едната точка. А Вандерсон на два пъти дори можеше да изведе Лудогорец отново напред, но нямаше късмет.

Уви, по-богатият опит на гостите в Шампионската лига в крайна сметка им помогна. Две минути преди края Йозил проби със солова акция, ловко елиминира вратаря Борян и разходи двама защитници, преди технично да прониже мрежата за крайното 2:3.

Статистика
ЛУДОГОРЕЦ - АРСЕНАЛ 2:3
Ст. "Васил Левски", 31 000 зрители
ЛУДОГОРЕЦ: Борян, Минев, Паломино, Моци, Дяков, Натанаел, Анисе, Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешеру /80 Мисиджан/
Треньор Георги Дерменджиев
АРСЕНАЛ: Оспина, Гибс, Косиелни, Мустафи, Дженкинсън, Коклен, Санчес /90 Йуоби/, Рамзи /75 Окслейд-Чембърлейн/, Йозил, Жиру, Джака /87 Елнени/
Мениджър Арсен Венгер
ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Кафу 12, 2:0 Кешеру 15, 2:1 Джака 19, 2:2 Жиру 42, 2:3 Йозил 88
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Минев /Луд/; Дженкинсън, Джака, Коклен /Арс/
Съдия Бад Нийхуис /Холандия/

Класиране
1. Арсенал 7 т.
2. ПСЖ 7 т.
3. Базел 1 т.
4. ЛУДОГОРЕЦ 1 т.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай