Лига Европа потъна в кръв и расизъм

Лига Европа потъна в кръв и расизъм | StandartNews.com

Клубовете да стегнат агитките си, призова УЕФА

Турнир на касапите и расистите, това е новото име на Лига Европа след 1/16 финалите. Лепнаха го медиите на континента и призоваха за спешни мерки, за да се спрат изстъпленията по стадионите. Феновете на "Фейенорд бяха на път да провалят реванша с "Рома", след като хвърлиха надуваем банан по Жервиньо, а после не спряха да замерят съдиите и гостуващата агитка. "Не сме расистки клуб. Просто имаме проблем с публиката. Съдията също допусна доста грешки и нажежи обстановката допълнително", заяви главният мениджър на тима от Ротердам Ерик Худе.

Инциденти имаше още в Киев, където срещата между "Динамо" и "Гингам също бе прекъсната за около 10 минути. На 300 украински ултраси погнаха 30-те френски запалянковци и ги гониха от трибуните до хотела им. Според домакините вината е в гостите, след като един от тях развял руско знаме с надпис: "Крим е Русия!". Ударна бригада на "Динамо" М пък устрои засада за привържениците на "Андерлехт" в бара на хотел "Холидей ин". "Бяха с ножове, добре, че персоналът се усети и ни помогна да избягаме през задната врата", обяви белгийски запалянко.

Неапол също стана арена за битки. Няколко фенове на "Трабзон" се озоваха в болница още преди мача с "Наполи". На трибуните също бе страшно. Почти цял мач местните искаха да нахлуят в сектора на турците. Двете страни се замеряха с факли. "Позорни и грозни сцени", ядоса се Блатер. От УЕФА обявиха, че са започнали разследване на инцидентите. "Трябва да признаем, че не може да се продължава така. Призоваваме клубовете да се обединят с нас, за да сложим край на тези грозни гледки", заяви генсекът Джани Инфантино.

---

Испанско и италианско дерби ще оцветят 1/8 финалите. "Рома" ще получи шанс за реванш срещу "Фиорентина" за отпадането си от купата на Италия. "Виляреал" пък ще спира носителите на Лига Европа от "Севиля". Останалите двойки: "Зенит" - "Торино", "Днепър" - "Аякс", "Волфсбург"- "Интер", "Брюж" - "Бешикташ", "Евъртън" - "Динамо" К, "Наполи" - "Динамо М. Мачовете са на 12-и и 19 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай