Лудогорец се задоволи с 0:0

Лудогорец се задоволи с 0:0 | StandartNews.com

Лудогорец не можа да предреши участието си в Лига Европа напролет и се задоволи с 0:0 с "Базел" на "Васил Левски". А по-вероятно просто не му стигна смелост за игра ва банк за 3-те точки, както си пролича от изказванията след мача.

На теория и двата отбора би трябвало да са напълно доволни от равенството - те ан блок играха преди всичко, за да не загубят. След мача Светослав Дяков беше откровен: "Играхме за равенство." Както и Владислав Стоянов: "С оглед на играта, равенството е заслужено." За победа изобщо не стана и дума, а вероятно тя е останала на втори план в стратегията за мача.

Но след 93 минути игра по-доволните би трябвало да са гостите от Швейцария. Преди последния си мач с Арсенал у дома те са догонващи, защото при равен брой точни предимството е за разградчани заради по-добрия баланс в директните мачове. На практика обаче Базел е с едни гърди напред, защото е домакин в последния мач, докато Лудогорец отива в Париж като обречен и разчитайки на чудо. Това обезсмисля коментарите, че Лудогорец е показал зрялост  тази вечер, използвайки досегашния си опит в турнира, защото в крайна сметка третото място е поставено на карта.

А и Базел определено може да е недоволен от изпуснатите положения. Георги Дерменджиев обобщи мача като "едно по-различно надиграване", но в него Лудогорец не отправи нито един точен удар, докато гостите отправиха 5.

Оптимистите обявиха равенството за голяма крачка към пролетните мачове в Европа. Песимистите са прави да твърдят, че чашата е наполовина празна. Известна утеха за Георги Дерменджиев е, че този път ги нямаше грубите грешки в защита. Независимо, че гостите имаха своите опасни положения, при най-критичното от които Владислав Стоянов инстинктивно си протегна едната ръка и изби в корнер. Изобщо, вратарят май беше с най-големи заслуги за нулевия резултат.

Изводът? "Лудогорец" ще играе на "Парк де пренс" треперейки и с мисъл, отправена към другия мач и със стиснати палци за Арсенал.

Статистика

Лудогорец - Базел 0:0

Ст. "Васил Левски", 25 000 зрители

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Моци, Паломино, Дяков, Вандерсон /90 Пластун/, Анисе, Мисиджан /84 Лукоки/, Натанаел, Сисиньо, Кафу, Кешеру /90 Густаво/
Треньор: Георги Дерменджиев

БАЗЕЛ: Вацлик, Траоре, Т. Джака, Сухи, Ланг, Баланта, Бярнасон /85 Чала/, Дзуфи, Елионуси, Делгадо /80 Шпорар/, Думбия /79 Янко/
Треньор: Урс Фишер

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Сисиньо, Моци, Анисе /Л/; Траоре, Сухи, Баланта, Т. Джака

СЪДИЯ: Мартин Аткинсън /Англия/

В другия мач: Арсенал - ПСЖ 2:2

Класиране
1. ПСЖ 5 3 2 0 11:5 11
2. "Арсенал 5 3 2 0 14:5 11
3. "ЛУДОГОРЕЦ 3 0 2 3 4:13 2
4. Базел 5 0 2 3 2:8 2

В последния кръг: Базел - Арсенал, ПСЖ - ЛУДОГОРЕЦ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай