Позлатиха Роналдо за четвъртата топка

Позлатиха Роналдо за четвъртата топка | StandartNews.com

Голямата звезда на "Реал" (Мадрид) и Португалия Кристиано Роналдо е новият носител на "Златната топка" на "Франс Футбол" за изминалата 2016 г. Номер 7 завоюва най-ценната индивидуална награда във футбола за 4-и път и вече изостава само на една от най-големия си конкурент Лионел Меси. Аржентинецът остана втори в подреждането, а тройката допълни Антоан Гризман, който имаше невероятна година с "Атлетико" (Мадрид) и националния отбор на Франция. Кристиано обаче не присъстваше на официалната церемония по награждаването, защото е в Япония, където с "Реал" ще играе на Световното клубно първенство. Той е бил награден още в четвъртък в Мадрид.

Класирането бе определено от 173 журналисти от цяла Европа, които отсъдиха на Роналдо 745 точки. Португалецът бе големият фаворит за отличието, след като спечели трофея в Шампионската лига с "Реал" (Мадрид), а след това триумфира като европейски шампион с Португалия.

"Това ми е работата", заяви развълнуваният победител. "Винаги искам да съм най-добрият. Жертвам изключително много. Винаги отборът и отличията са на първо място. Ако "Реал" и Португалия не печелят, аз също няма да печеля", категоричен бе Кристиано. "За мен е голяма чест да получа четвъртата си "Златна топка". Емоцията е същата като за първата. Никога не съм си представял, че мога да спечеля четири пъти. Искам да благодаря на всички мои съотборници от националния отбор и "Реал" (Мадрид). Горд съм", добави щастливият португалец. Той заяви, че информациите за укрити от него данъци са били директен удар в борбата му за "Златната топка". "Знаете, че в затвора има невинни хора и сега се чувствам точно като тях. Наясно си, че не си сторил нищо лошо, но всеки те обвинява, че си извършил престъпление", сподели Кристиано. Доколкото за големия си съперник Лионел Меси, португалецът призна, че би било интересно да бъдат съотборници. "Ако играех с Меси, щях да имам повече "Златни топки", а не да изоставам с една", сподели с усмивка Роналдо.

Вчера сутринта преди закуската си в Йокохама съотборниците на Кристиано в "Реал" го посрещнаха с реплика на ценното отличие, поставено върху чиния с плодове. Лично Серхио Рамос поднесе на португалеца подаръка и му честити наградата. Гигантският спортен концерн "Найк", чието рекламно лице е Кристиано, също го поздрави по нестандартен начин. Фирмата представи нова лимитирана серия бутонки, които са в златист цвят и са с логото на португалеца. Те ще бъдат пуснати в продажба през 2017 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай