Стоичков за Кройф: В мен още сме лице в лице

Стоичков за Кройф: В мен още сме лице в лице | StandartNews.com

Българското футболно величие Христо Стоичков беше потърсен за интервю от испанския marca.com по повод една година от кончината на великия Йохан Кройф.

"Зная, че Йохан физически си е отишъл. Вътре в мен обаче още сме лице в лице. Надали ще се отдалечим. Зная, че е горе и ни наблюдава. Би бил много горд от много хора, надявам се и от мен", започна интервюто си Ицо. "Той беше моят футболен баща. Беше голям човек, макар че понякога имахме караници, тъй като беше много силен характер", разкри Камата. "Какъв щях да съм без Кройф? По онова време беше невъзможно един футболист да излезе от България. Дойдох в „Барселона", защото Йохан ме искаше. Той промени футболния ми живот, но също така влезе и в семейството ми", заяви номер 8.

Легендата на Италия Джанлуиджи Буфон посочи най-добрите 11, с които е играл през цялата си кариера, а там място намери и българската легенда Христо Стоичков. Двамата се засякоха в родния на Буфон - "Парма". Освен българина, в тима на стража място намират Ибрахимович, Тоти, Малдини, Пирло и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай