Стотици полицаи озаптиха "Фейенорд"

Стотици полицаи озаптиха "Фейенорд" | StandartNews.com

Полицията в Манчестър имаше доста работа преди и след домакински мач на "Юнайтед" срещу холандския "Фейенорд". "Дяволите" разбиха холандците с 4:0 на "Олд Трафорд" в двубой от Лига Европа. Полицията в английския град пък постави дежурни стотици служители на реда, които да се справят с евентуални проблеми, предизвикани от буйната агитка на гостите. Около 4000 холандски фенове са пътували до Манчестър без да имат билети за двубоя. Полицаите е трябвало да ги отделят от тези, които са притежавали пропуски. За целта пред стадиона е била създадена специална пропусквателна зона, където привържениците с билети са получавали специални ленти за ръце.

Въпреки мерките за сигурност обаче мачът не мина без инциденти. Оказа се, че жена е пострадала в тълпата преди двубоя. Те се събраха преди срещата между двата отбора, запалиха димки и дори нараниха жена, която е била сред тълпата. Холандците са хвърлили чашите с напитките си и уцелили жената в лицето, в резултат на което тя паднала на земята.

В същото време капитанът на "червените дяволи" Уейн Рууни подобри клубния рекорд на Рууд ван Нистелрой за най-много отбелязани голове в европейските клубни турнири. След красивото си попадение във вратата на "Фейенорд" той вече има 39 и така изпревари с едно бившата холандска звезда на "Юнайтед". 31-годишният нападател вече е само на един гол от изравняване на върховото постижение на сър Боби Чарлтън за най-много попадения с екипа на тима от "Олд Трафорд".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай