Ван Гаал изненадан от разгромния резултат

Ван Гаал изненадан от разгромния резултат  | StandartNews.com

Пасадена. Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал остана изключително доволен след разгромния успех със 7:0 на Ел Ей Галакски. Двубоят бе първи за спеца начело на "червените дяволи".

Ван Гаал излезе с нова система за Юнайтед - 3-5-2, каквато ползваше в националния отбор на Холандия.

"Отборът се представи фантастично. На база на тренировките ни можеше да се очакват добри резултати, но не и 7:0. Това е изненада. Но головете бяха прекрасни и атаките красиви", започна Ван Гаал.

"Резултатът винаги има значение. Такъв резултат ти дава увереност. Въведохме нова система. Тренирахме два пъти 11 на 11. Не е много, но момчетата показаха желание да навлязат бързо. Миналата седмица пък 10 от играчите, които взеха участие в днешния мач дори не бяха с нас на тренировъчния комплекс", продължи холандецът.

"Когато отборът ми играе с нова система, предпочитам да бием със 7:0 вместо да загубим, защото в противен случай футболистите биха се усъмнили в система. Но сега нямаме този проблем. Когато искаш да промениш системата, трябва да започнеш от първата минута. Нямаме време да се подготвяме за други неща", каза Ван Гаал.

"Другата система, която можем да ползваме е 4-3-3, която отборът е ползвал много години. Мога да се върна към нея, ако сегашната не проработи. С качеството, с което разполагаме, мога да играя и с 4-3-3, с три нападатели на пейката. Но аз искам да играя с двама отпред. Имаме четири 10-ки, така че не мисля, че съставът е балансиран. Реших да играя с новата система, заради качеството, с което разполагам. Но ако губим, винаги мога да премина към друга система", обясни още новият мениджър на Манчестър Юнайтед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай