Венгер: Още малко и ще сте на топниво

Венгер: Още малко и ще сте на топниво | StandartNews.com

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев реалистично отчете мача срещу по-силния съперник и акцентира върху приятните моменти.

"Добре е, че изиграхме един добър мач, заяви той. - Арсенал е много силен отбор. Но в крайна сметка съм доволен от футболистите и от това, че играхме като равен с равен с тях. Дори при 2:2 имахме 2-3 ситуации за гол. Нашият отбор продължава да се учи от такива чачове и е добре, че играем такива мачове. Не съм съгласен, че това беше най-силният ни двубой в Шампионската лига, но това едълга тема. Важното е, че успяхме да играем добре тактически и да създадем ситуации. Мисля, че успяхме да задоволим феновете. Не се получи, но нямаме кого да виним. Благодаря на футболистите за това, което направиха и че зарадваха феновете. Стилът ни е атрактивен, а българският фен е зажаднял за такива продукции. Радвам се,че това го прави Лудогорец. Не се оправдавам, но когато имаш самочувствието да излезеш срещу отбор, от когото си загубил предитова с 0:6 и да играеш без страх, не е малко. За мен не е малко, че поне ги изненадахме за 2:0 в началото", заключи Дерменджиев.

Колегата му Арсен Венгер също призна липсата на страх у разградчани.

"Лудогорец е добър отбор, но аз бях изненадан от бързия старт и скоростта им, обясни Професора. - Бързо успяхме да се върнем в мача и добре, че на почивката бяхме изравнили. През цялото време те играха опасно и имаха добри възмогности. Имаше и страхотни спасявания на вашия вратар. Сега можем да сме първи в групата. През първото полувреме в Лондон Лудогорец игра добре, но после им падна нивото, докато днес 90 минути бяха на високо ниво. Малко опит липсва на Лудогорец, за да е на топниво", заключи Венгер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай