Венгер: Разочарован съм, футболът е жесток

Венгер: Разочарован съм, футболът е жесток | StandartNews.com


Арсен Венгер си тръгва съкрушен и разочарован от "Арсенал". Французинът пропусна последния си шанс да спечели европейски трофей с клуба от Лондон, който води от 1 октомври 1996 година. Загубата от "Атлетико" Мадрид се оказа последният международен мач на "топчиите" под ръководството на 68-годишния спец, който се оттегля от мениджърския пост в края на сезона.

"Дадохме всичките си сили. Поздравявам Атлетико. Мисля, че те ще спечелят турнира. На нас ни липсваше нещо в последната третина на терена. Ако погледнем общия брой голови положения в двата мача, има за какво да се ядосваме. Можехме да решим всичко в наша полза още в Лондон. Днес също създадохме много голови ситуации преди почивката. Атлетико обаче е отбор с много добра защита. Диего Годин спаси тима си поне 5-6 пъти след опасни центрирания", коментира Венгер.

"Водехме с 1:0 у дома и допуснахме глупав гол. Днес ни вкараха след контраатака в края на полувремето. Това са ключови моменти в мачове на толкова високо ниво. Атлетико действаше плахо преди гола, но после ситуацията се промени. Диего Коща си е Диего Коща. Затова е един от най-добрите нападатели в света", продължи наставникът на "топчиите".

"Много съм разочарован. Трудно е да приемеш поражението след играта, която показа Арсенал. Сега клубът трябва да помисли какво ще прави следвщия сезон. Понякога футболът е жесток. Той носи и хубави моменти, но и страдание след мачове като днешния", добави Венгер.

 

"Арсенал" се размина с втория си европейски финал в Европа при Венгер след загубения от "Барселона" в Шампионската лига през 2006 г. Лондончани пропуснаха последната възможност да участват в най-силния клубен турнир през следващия сезон, която даваше спечелването на Лига Европа.

Тимът на Венгер се бори с "Бърнли" за шестото място във Висшата лига, загуби финала за Купата на лигата от "Манчестър сити" (0:3), а в Купата на Англия беше елиминиран още след първия си мач - 2:4 срещу "Нотингам форест".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай