1,2,3... Старт, Гришо!

1,2,3... Старт, Гришо! | StandartNews.com

След като пред 2017 г. зарадва всички свои фенове в България и по света с отлично представяне на корта, днес Григор Димитров подхваща една по-трудна задача.

Роденият в Хасково тенисист, който се изкачи до номер 3 в световната ранглиста, ще изиграе първия си мач на сингъл днес (4 януари). Като водач в схемата в Бризбейн, Австралия той стартира направо от втори кръг. Негов съперник ще бъде 128-ият в света Джон Милман. Мачът е последен на централния корт и се очаква да започне около 12:30 ч. българско време.

Димитров е актуалният шампион в Бризбейн. Така че през 2018 г. трябва да повтори това свое постижение, за да запази точките си от миналата година.

Целият нов сезон ще бъде труден за Григор, тъй като през 2017 г. той успя да спечели 3 титли (в Бризбейн, София и Синсинати), да играе полуфинал на Откритото първенство на Австралия и да вдигне трофей на финалния за годината турнир на АТР.

Първият съперник на българина изглежда преодолим, въпреки че не е много познат. Димитров и Милман са се срещали веднъж преди цели 8 години, когато австралиецът печели в квалификациите на Нотингам.

При успех българинът ще играе с победителя от мача Кайл Едмънд – Хьон Чунг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай