Григор изтърва мач с Джокович

Григор изтърва мач с Джокович | StandartNews.com

Григор Димитров загуби от канадеца Вашек Поспишил във втория кръг на силния турнир на твърди кортове в Шанхай. Поражението с 5:7, 6:7(2) идва малко изненадващо на фона на последните изключително силни игри на българина и най-вече успеха на Рафа Надал.

Успехът на Поспишил е исторически за съперничеството му с българина, след като канадецът на три пъти загуби с 0:2 сета в досегашните им срещи. Ако бе спечелил днес, Григор трябваше да играе срещу световния номер 1 Новак Джокович. Сега тази чест се падна на канадеца.
Въпреки загубата Григор доказа, че е джентълмен и успя да впечатли цял Китай. По време на срещата между двамата българинът блесна с постъпка, която получи широк отзвук в интернет пространството. След изпълнение на сервис на канадския му съперник топката уцели едно от децата покрай корта. Момчето не успя да сдържи сълзите си от болката, което не остана незабелязано от Гришо. Първата ни ракета се доближи до малчугана и след като се увери, че е добре, му подари накитника си. Последва погалване по главата, след което мачът продължи. "Ето тези постъпки са най-хубави в спорт", "Браво, Гришо", "Истински човек" са само част от коментарите на интернет потребители, които не спират да хвалят българина.
След мача Поспишил не скри радостта си от голямата победа. "Играх много добре. Беше важно да изчистя играта си днес, защото в момента Григор е изпълнен с увереност. За мен това е страхотна победа", коментира Поспиши

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай