Надал измести Федерер от върха, Григор е №5

Надал измести Федерер от върха, Григор е №5 | StandartNews.com

Носителят на 16 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал официално се завърна на върха в световната ранглиста на ATP. 31-годишният испанец измести от първото място досегашния лидер Роджър Федерер, който загуби сензационно първия си мач в Маями и това му попречи да опази водещата си позиция. Надал има едва 100 точки аванс пред Федерер, който се смъква на второ място и вече обяви, че пропуска целия предстоящ сезон на клей, както направи и миналата година. Новият №1 в света има много точки за защитаване от миналия сезон и е възможно още в следващите седмици да има ново разместване на пластовете в челото на ранглистата. Към днешна дата Надал е с 8770 точки, а 36-годишният швейцарец има актива в си 8670.

Далеч зад двамата титани е хърватинът Марин Чилич с 4985 точки. На четвърта позиция пък се изкачи 20-годишният германец Александър Зверев, който снощи загуби финала в Маями от американския ветеран Джон Иснър. Зверев, който измести от четвъртото място неубедителния в последно време Григор Димитров, е само на 60 точки зад Чилич. Германецът е с 4925 точки.

Първата ракета на България Григор Димитров е с 4635 точки на петата позиция, като досега бе четвърти. Положителното за него в случая е, че не загуби точки след слабото си мартенско представяне, а и няма да брани много точки по време на сезона на червено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай