Исторически подвиг! "Марица" ще играе в Шампионската лига

Пловдивчанки елиминираха "Енисей" Красноярск със златен гейм

Исторически подвиг! "Марица" ще играе в Шампионската лига | StandartNews.com

Женският волейболен отбор на "Марица" Пловдив постигна невиждан успех. За първи път в историята български женски тим ще играе в групите на най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига.

Подвигът на възпитаничките на Иван Петков стана факт, след като те загубиха първия мач у дома с 2:3 гейма и изоставаха във втория двубой в Русия с 0:2 преди да обърнат за 2:3 (20:25, 19:25, 25:22, 27:25, 15:12).

Така изходът от сблъсъка се реши със златен гейм, в който пловдивчанки триумфираха с 15:11 точки.

"Енисей" спечели по категоричен начин първите два гейма, в които "Марица" водеше само на два пъти до първите технически прекъсвания, но след това пловдивчанките намериха правилния ритъм. Те поведоха с шест точки в третия гейм и го спечелиха с 25:22, а в четвъртия имаха аванс от пет пункта в самия край. Рускините стопиха преднината на българските шампионки и дори поведоха с 25:24 в допълнителните разигравания за гейма, но "Марица" спечели следващите три точки за 27:25.

Стигна се до тайбрек, в който българските волейболистки показаха по-здрави нерви, спечелиха частта за 3:2 и елиминираха по-титулувания си съперник след златен гейм.

Най-резултатни за историческия успех на "Марица" бяха Таня Петкова и Кремена Каменова с по 18 точки. Нася Димитрова добави още 13 точки.

Груповата фаза на Шампионската лига, в която участват 16 отбора, стартира в средата на декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай