Велика България прегази Пуерто Рико

Велика България прегази Пуерто Рико | StandartNews.com

Отборът на България постигна втори успех на Световното първенство по волейбол. Националите надиграха категорично аутсайдера в групата Пуерто Рико с 3:0 гейма в зала ,,Конгресна" във Варна –в отделните части (25:16, 25:18, 25:21) и на практика се класираха за следващата фаза на надпреварата.

Селекционерът на ,,трикольорите" Пламен Константинов не можеше да разчита на Тодор Скримов, който получи лека контузия в прасеца срещу Иран в предния кръг, но посрещачът би трябвало да е на разположение на ,,лъвовете" за двубоя с Куба в неделя. В първия гейм на мача България успя да поведе с 8:6 при първото техническо прекъсване, а впоследствие увеличи преднината си след резултатни атаки на Валентин Братоев. Единична блокада на Светослав Гоцев затвори първата част в наша полза – 25:16.

Картината във втората не бе по-различна. Пуерториканците се държаха равностойно срещу по-именития си съперник до първата пауза, но постепенно нашите национали увеличиха дистанцията и по идентичен начин спечелиха втория гейм – този път с 25:18 след атака по блокадата на Николай Учиков.

Третият гейм се оказа най-оспорван, но България отново успя да наложи своята воля и по-голяма класа, за да триумфира с убедителното 3:0. По-рано през деня Финландия се наложи с 3:1 гейма над състава на Куба. Следващият мач за ,,трикольорите" е именно срещу кубинците в неделя вечер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай