Волейболистите се измъчиха за 3:2 срещу Китай

Волейболистите се измъчиха за 3:2 срещу Китай | StandartNews.com

Мъжкият национален отбор по волейбол започна участието си в турнира Лигата на нациите с трудна победа с 3:2 гейма над Китай. Следващата среща на отбора, воден от Пламен Константинов, е утре в 11 часа българско време срещу Съединените американски щати.

Българите играха силно през първия гейм, като над всички в него бе Боян Йорданов, който отново игра в официален мач за националния тим след 10-годишно отсъствие. След няколко отлични атаки и добра игра на дебютанта Илия Петков България спечели частта.

С 25:18. Последва спад на нашия тим, което доведе до много грешни отигравания и подарени точки от сервиз. От своя страна, Китай влезе в ритъм и след много силна игра в защита обърна резултата след 25:18 и 25:19.

Момчетата на Пламен Константинов отново се съвзеха през 4-ия гейм и влезлите като резерви Розалин Пенчев и Николай Учиков вкараха мача в тайбрек след успех с 25:17.

Решителната пета част премина под дикторката на „лъвовете" и отново благодарение на отличната игра на Николай Учиков, България победи с 15:11.

Най-резултатен за нашия тим стана Боян Йорданов със 17 точки, а 14 добави Розалин Пенчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай