Волейболната приказка се мести в София. "Лъвовете" без право на грешка

Волейболната приказка се мести в София. "Лъвовете" без право на грешка | StandartNews.com

Националният отбор по волейбол вече направи първата крачка към добро класиране на световното първенство. От днес обаче започват лъвските скокове!

Именно като лъвове трябва да играят националите, за да преодолеят трите си тежки съперника във втората фаза на турнира и да се отправят към Италия, където се разпределят медалите.

На пътя на избраниците на Пламен Константинов застават отборите на Иран, САЩ и Канада.

Днес националите излизат срещу "персите". Те нанесоха една от двете загуби на българите в първата групова фаза на световното, която се изигра във Варна. Другата дойде след мача с Полша, но пък в него "лъвовете" показаха далеч по-добро игра.

Националният селекционер открито заяви, че мачът с Иран в морската ни столица е бил най-слабият до сега в турнира и намекна, че именно развоя от срещата днес (21 септември) ще бъде ключов за класирането.

Тъй като активът от първата фаза на първенството не се заличава, България влиза в новата си група на трета позиция с 3 победи и 2 загуби. Водач е непобеденият отбор на САЩ, следван от Иран (само с 1 загуба). Четвърти е тимът на Канада, който също има 3 победи и 2 загуби, но е с по-лошо съотношение при геймовете.

За да продължи към следващата фаза, националният ни отбор трябва да бъде първи в групата или да е сред двата най-добри втори от четирите четворки.

Константинов и момчетата ще разчитат много и на домакинския фактор, като се надяват залата да бъде пълна и за трите мача, както беше във Варна.

Тодор Скримов се включи стабилно в мача срещу Полша, след като получи болезнено схващане на прасеца преди това. Единственият проблем е здравословното състояние на централния блокировач Теодор Тодоров.

Така че българите излизат на игрището за едно единствено нещо - 3 поредни победи!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай