Банско приема финалите на "Научи се да караш ски"

Банско приема финалите на "Научи се да караш ски" | StandartNews.com

Ски курорт №1 Банско за поредна година е домакин на финалистите от 10-ото издание на проекта на Българската федерация по ски и Министерството на младежта и спорта "Научи се да караш ски".

Победителите при момчетата и момичетата от Витоша, Парк Родопи, Пампорово, Осогово, Беклемето, Банско и Боровец получиха като награда 4-дневна ски ваканция на пистите под връх "Тодорка". Новите таланти в ските се обучават от професионалните ски инструктори на "Юлен" и са настанени в 4-звездната перла на града хотел "Стражите ", където за тях се грижи екипа на управителя Димитър Ваканчин.

В първия си ден от лагера в Банско финалистите се срещнаха и с президента на БФСки Цеко Минев и неговия заместник Георги Бобев. Двамата им пожелаха да продължат да обичат ските и планината. "Това, че успяхме в последните 10 години да обучим 30 000 деца в проекта "Научи се да караш ски" е едно от най-големите постижения на федерацията ни, коментира Цеко Минев. - Българската федерация по ски бе наградена от ФИС като първата федерация успяла да реализира толкова мащабен проект в полза на децата и връщането им към снега. Това е проект пряко е свързан с планината и обичта на децата към зимните спортове, природата и нейното опазване. Желанието ни е тази програма да стигне до още повече деца, защото над 60% от миналите през нея остават в ските.

Да се включат в "Научи се да караш ски" искат много училища и то от градове като Варна, Пловдив и Бургас, където няма в близост планина. Стотици писма има във федерацията и Районните инспекторати от желаещи да станат част от тази програма. Това е наистина признание за това което правим. За този период от почти седмица през който децата са в "Научи се да караш ски" те безплатно благодарение на Министерството на младежта и спорта, спонсорите ни и всички курорти успяват да започнат да практикуват този наистина красив спорт - алпийските ски. Дано този проект продължи, защото чрез него децата стават по-здрави, обикват природата и искат да се сред нея и да практикуват любимия си спорт". През тази година програмата се осъществява с подкрепата на Мтел, Макс спорт и фирма VISTA AWT.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай