Мтел стартира собствени канали с ексклузивно спортно съдържание

Мтел стартира собствени канали с ексклузивно спортно съдържание | StandartNews.com

Мтел навлиза със собствени канали на пазара на спортно телевизионно съдържание. Компанията ще предложи три спортни HD канала – двата собствени Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2, както и EDGEsport, с над 20 различни групи спорт и над 250 турнира и състезания годишно.

Те ще излъчват изцяло на български език най-голямото разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите ще са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. Българската аудитория ще има възможността за първи път да види първокласните ММА състезания от UFC и стартовете на Nascar Sprint Cup.

„Тази стъпка е логично продължение на усилията ни да осигуряваме висококачествени, съвременни телевизионни услуги на нашите клиенти и отразява стремежа на компанията да следва световните тенденции при развитие на телеком услугите", коментира Симеон Донев, старши директор „Маркетинг" в Мтел.

Mtel Sport 1 стартира на 14 януари. От деня на своя старт каналът ще бъде безплатен за всички абонати на ТВ пакети от Мтел и blizoo. „Амбицията ни е от 1 март да пуснем още два спортни канала – Mtel Sport 2 и EDGEsport, които също ще предложат голямо разнообразие от спортове", обясни Симеон Донев.

Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 ще излъчват ексклузивно част от най-известните световни тенис турнири с българско участие – тези от сериите „Masters".

За първи път в България любителите на бойните спортове ще могат да гледат състезанията на UFC - най-голямата организация в света за ММА двубои. В момента ММА е най-бързо развиващият се спорт в света, като се очаква в близко бъдеще да стане част от програмата на олимпийските игри. В програмата на новите спортни канали са включени и други световни ММА събития - World series of Fighting (WSOF) и Fight Nights Global. WSOF дори може да се похвали с българин - шампион в тежка категория – Благой Иванов.

Баскетболната Евролига също има ключово място в спортното съдържание на каналите, за да могат зрителите да следят изявите на българите Александър Везенков и Йордан Минчев, играещи в баскетболните грандове „Барселона" и „Фенербахче".

В програмата на двата канала са включени също футболни мачове от холандското, руското и набиращото световна популярност китайско първенство, в което в момента играе най-скъпоплатеният играч в историята на футбола досега Карлос Тевес. Още в деня на старта Mtel Sport 1, 14 януари, каналът ще предложи коментарно студио за футболната среща от холандското първенство ПСВ Айндховен-Екселсиор.

Феновете на високите скорости ще могат да следят популярни състезания по мотоспорт, за да видят звезди като Джеф Гардън от неизлъчваните до момента у нас стартове от NASCAR Sprint Cup, както и като един от най-успешните състезатели в Moto GP Валентино Роси.

Зрителите ще могат да следят и мачовете от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (NHL).

Съдържанието на EDGEsport ще се различава от това, предлагано от двата собствени канала на телекома. EDGEsport ще излъчва многообразие от екстремни спортове: мотокрос, планинско колоездене, сърфинг, ски, сноуборд състезания и много други.

Както преките предавания, така и състезанията на запис по Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport ще бъдат преведени на български език.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно. След тази дата те ще могат да включат каналите като добавка към редовния си месечен план.

Ако изберат да добавят към своя абонамент само Mtel Sport 1, зрителите ще плащат 1.99 лева месечно с двугодишен абонамент и 3.99 лева месечно без абонамент.

Абонаментът за пакет Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGESport ще струва 2.99 лева на месец с двугодишен абонамент и 5.99 лева месечно – без такъв.

За всички абонати на Mtel NOW достъпът до каналите ще е безплатен и след 1 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай