НА ТУРНИРА НА "СТАНДАРТ": Спорт и бизнес с триумф в "Лидерите"

Шоуто приключи с много награди и огромна торта

НА ТУРНИРА НА "СТАНДАРТ": Спорт и бизнес с триумф в "Лидерите" | StandartNews.com

Много красиви изпълнения и емоции съпроводиха финалите от 15-ото издание на тенис турнира за известни личности "Лидерите" на "Стандарт". Перфектните условия предоставени и тази година от домакините от спортен комплекс "ДЕМА" в Младост 1А също спомогнаха за отличните изпълнения на корта. Купите, предоставени любезно от Българска федерация по тенис, и красивите награди от Първа инвестиционна банка (Fibank), както и вината от "Бонония естейт", накараха всички двойки да се раздадат максимално.

Най-драматично се развиха събитията в групата до 55 г. Там сочената предварително за фаворит двойка на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев и Рангел Марков, кмет на Банкя, бе спряна на полуфинала. Директорът на алпийците в БФСки Иван Каневчев и партньора му Генчо Генчев спечелиха с 6:2 и показаха, че не случайно са победители в турнира за 2017-а година.

На финала те играха с другите фаворити Николай Божков (Бонония Естейт) и Анжел Ангелов, които сразиха на полуфинала с 6:2 Николай Гигов/Наско Костов. Битката за титлата започна с 2:0 за Божков/Ангелов. Силната игра най-вече на Каневчев и партньора му обаче бързо даде резултат и те спечелиха за втора поредна година трофея с 6:4.

В старшата група до последния мач достигнаха спортният тв корифей и многократен победител в турнира Сашо Йовков и неговият партньор Георги Илиев-Майкъла, бивш футболист на ЦСКА и настоящ бизнесмен. Те се изправиха срещу Косьо Илиев, шеф на пътностроителна фирма, и Иво Върбанов, собственик на счетоводна къща. Умората на Йовков, който преди това освен полуфинал при мъжете бе играл и мач в смесените двойки оказа решаващо влияние и те загубиха с 0:6.

Първи при смесените двойки станаха изпълнителният директор на "Контракт сити" Георги Тодоров и Елвира Вергиева. В крайно драматичен сблъсък те оцеляха след като губеха с 2:5 от другите претенденти за титлата Ники Божинов (ТК "Дипломат") и Жанет Сайтова.

По традиция купите на призьорите връчи лично издателят на "Стандарт" Славка Бозукова. За най-добрите имаше и стилни награди от Първа инвестиционна банка (Fibank). Подкрепа за турнира оказаха още "Допел херц", тонизиращите 4move и "София спортна столица на Европа 2018". Официалната топка на "Лидерите" 2018 пак бе от Wilson.

След награждаването дойде ред и на сладкото изкушение от виенска салон "Романс". Красивата торта бе разрязана лично от Славка Бозукова и шефката на СК "ДЕМА" Мариана Ненова, след което подслади и всички участници и гости.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Двойки, мъже до 55 г

1. Иван Каневчев - Генчо Генчев
2. Анжел Ангелов - Николай Божков
3. Красимир Велчев - Рангел Марков
3. Николай Гигов - Наско Костов

Двойки, мъже 55 +

1. Косьо Илиев - Иво Върбанов
2. Сашо Йовков - Георги Илиев
3. проф. Генчо Начев - Коста Денчев
3. Георги Тодоров - Светозар Костадинов

Смесени двойки

1. Георги Тодоров - Елвира Вергиева
2. Ники Божинов - Жанет Сайтова
3. Сашо Йовков - Диди Божинова

Тенисът помага срещу
сърдечните заболявания

Мариана Ненова, СК "ДЕМА"

Петнадесетото издание на тенис турнира „Лидерите", организиран от спортен комплекс „Дема" и вестник „Стандарт", отново доказа, че състезанието вече се е наложило като марка и еталон за организация и спортсменство.

В годините СК „Дема" се прояви като лидер в съдаването на шампиони и организирането на турнири от всякакъв ранг. Сега пред нашия екип стои ново предизвикателство – да работим за подобряване здравето на децата и населението като цяло. В последните години чрез редица научни изследвания категорично се доказва, че тенисът е спорт №1 в профилактирането на сърдечно-съдовите заболявания и поддържането на здравето. Другият основен фактор за изграждането и поддържането на здраво тяло е пълноценното и балансирано хранене. С нашия опит в обучението по тенис на хора от всички възрасти, комбиниран с курсовете по здравословно хранене и изготвянето на стриктно контролирани персонални режими, се надяваме да допринесем за повишаването на качеството на живот на нашите клиенти и приятели. Лидерите, които през тези дни участваха в турнира, чрез личния си пример ще подкрепят нашата мисия, а идеята за благотворителност в полза на детския тенис даде допълнителен смисъл на битките на корта.

Благодарна съм, че чрез партньорството ни със „Стандарт" имаме възможност да популяризираме ценностите и опита си сред все повече хора в страната.

МНЕНИЯ

Играем и общуваме на ниво

Косьо Илиев, бизнесмен

Участваме на "Лидерите" още от първото му издание. Лично на мен турнира много ми харесва. Условията тук на "Дема" са много добри, а и Мариана Ненова се справя перфектно с организацията. Хората с които играем и общуваме също са на ниво. Мачовете на корта са много завързани, а и след това в бистрото продължаваме със сладки приказки, които са неизменна част от турнира.

Правите хората щастливи

Явор Цаков, президент на ТК "Левски"

Турнирът не можа да достигне нивото на кралската сватба във Великобритания, но за сметка на това бе изключително емоционален. Освен в чисто спортно технически аспект турнирът носи и голямо предимство на всички онези, които участват в него, защото дава възможност за много добри контакти, за настроение, самочувствие и всички останало, което прави човека щастлив.

Юбилейното издание бе неотразимо

арх. Таня Дикова

"Лидерите" 2018 е най-доброто, което може да направи вестник "Стандарт" и на това поприще. Събирате бизнеса, медиите, приятелите в един невероятен турнир. Дай Боже всяка година да имаме все повече участници. Тази година 15-ият юбилеен бе неотразим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай