Очакваното е факт: Без "ЦСКА-София" в евротурнирите

"Левски" срещу "сините" от Черна гора и "Лудогорец" срещу литовци, отреди жребият

Очакваното е факт: Без "ЦСКА-София" в евротурнирите | StandartNews.com

Европейската футболна централа УЕФА извади отбора на ЦСКА без предупреждение от жребия за първия квалификационен кръг на Лига Европа. Вместо „червените" в същия поток намери място "Дунав", който зае първата позиция сред непоставените.

По първоначално посочения списък през деня тимът на Стамен Белчев попадна в група 3 при предварителните разбивки, като бе в потока на поставените. Още тогава от УЕФА уточниха, че листата с отборите и разпределението не е окончателно и подлежи на потвърждение.

Изваждането на ЦСКА се случи със самото начало на жребия без какъвто и да било анонс. Вместо "червените" Дунав Русе се появиха във въпросната трета група, а тъй като отидоха при непоставените, казахстанският Иртиш Павлодар се премести при поставените тимове, след което се оказа съперник на "драконите" по силата на жребия.

Междувременно жребият отреди носителят на купата на Черна гора "Сутиеска" да бъде съперник на Левски в първия кръг на Лига Европа. „Сините" от София са домакин в първия мач, който е на 29 юни на „Георги Аспарухов". За 6 юли е планиран реваншът в Черна гора. Футболистите на тима играят със синьо-бели екипи, а прозвището им е „сините". Сутиеска е от град Никсич, а стадионът на отбора носи името „Край Бистрице". Съоръжението е с капацитет 6 180 места.

Първият съперник на "Лудогорец" по пътя към групите на Шампионската лига е литовският шампион "Жалгирис".  Първият двубой ще бъде във Вилнюс на 11 или 12 юли. Реваншът ще бъде в Разград на 18 и 19 юли. През миналата година Жалгирис отпада във втория квалификационен кръг на Шампионската лига от Астана, който е воден от Станимир Стоилов. Във Вилнюс мачът завършва 0:0, а казахстанците печелят домакинството си с 2:1. В състава на Жалгирис правят впечатление девет чуждестранни футболисти. Сред тях има двама сърби, един хърватин, босненец, бразилец, холандец, французин, сенегалец и малиец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай