Първа победа за Мирела Демирева в Диамантената лига

Първа победа за Мирела Демирева в Диамантената лига | StandartNews.com

Най-добрата ни състезателка в скока на височина - Мирела Демирева, записа нов голям успех за сезона. След като наскоро преодоля границата от 2 метра, днес сребърната медалистка от Рио 2016 спечели турнир от Диамантената лига.

Демирева триумфира в Рабат с резултат 1.94 метра, като по този начин сложи край на серията от 45 поредни победи на световната шампионка Мария Ласицкене. Последната скочи 1,90 метра в мароканската столица и остана трета. На второ място се нареди Юлия Левченко от Украйна, която също се справи с 1.94 метра, но от втория опит.

Мирела успя от първия и си осигури победата. В края на състезанието Демирева направи три неуспешни опита на 2.02 метра.

"Щастлива съм, макар че не скачах много добре. Състезанието беше трудно, но се справих с обстоятелствата. Времето беше топло, но публиката е чудесна и създава настроение. Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, но победата си е победа. Радвам се, че ми предстои да скачам на Балканиадата. Ще се видя с много близки и приятели. Дано публиката дойде и да подкрепи българския отбор, защото го заслужаваме", каза Демирева след състезанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай