71 бели гълъба за "Чапекоензе"

71 бели гълъба за "Чапекоензе" | StandartNews.com

Сълзи, запалени свещи и бели гълъби. В нощта на 30-и ноември срещу 1-и декември на стадиона в Меделин "Атанасио Жирардо" финал за Копа Судамерикана не се игра. Няма и да се играе. След фаталния инцидент със самолета на един от финалистите - бразилския "Чапекоензе", при който загинаха 71 души и оцеляха само 6, над 100 хиляди фенове на другия финалист "Атлетико Насионал" изпълниха до краен предел стадиона си в Колумбия и улиците около него, за да почетат паметта на жертвите. Всички те бяха облечени в бяло, запалиха свещи и аплодираха бурно имената на загиналите. На терена бяха поставени емблемите на двата отбора, както и бразилското и колумбийското знаме, а целият тим на "Атлетико Насионал" излезе на централния кръг, за да уважи паметта на жертвите. В небето полетяха 71 бели гълъба, колкото е броят на загиналите футболисти, треньори, журналисти и хора от екипажа на самолета.

Една от жертвите на фаталния полет бе бившият играч на ЦСКА Филипе Машадо. Неговата съпруга Алине Перейра показа във Фейсбук последната снимка, която той й изпратил от самолета. "Болката е неописуема. Загубих голямата си любов. Мислех, че ще остарея с него. Ти беше моят живот. Обичах те от деня, в който те видях. Ще те обичам до деня, в който ще се събера с теб на небето", написа покрусената Алине.

В същото време бразилската телевизия "Фокс Спортс" излъчи в ефира си 90-минутна тишина, точно когато трябваше да се играе първият мач от финала. Така медията почете загиналите футболисти на "Чапекоензе".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай