Адвокатът на Дойче банк се обеси в Ню Йорк

Адвокатът на Дойче банк се обеси в Ню Йорк | StandartNews.com

Калоджеро Гамбино преговаряше по обвиненията в манипулации на лихвения процент Libor

Главният юрисконсулт на Дойче банк, участващ пряко в преговорния процес и в защитата на банката по обвинения в манипулиране на базовия лихвен процент Libor, а също по въпроси на валутните пазари, се е обесил в Ню Йорк, гръмна днес в. "Уолстрийт джърнъл".

Оказва се, че тялото на 41-годишния Калоджеро Гамбино е открито от съпругата му още на 20 октомври да виси от перила на стълби в Голямата ябълка, но за смъртта му се разбра едва днес. Според полицията, а също и патолози, цитирани от авторитетното издание, със сигурност става дума за самоубийство. Гамбино, който работи в германската банка от 11 години, я защитаваше и по разследване, което в момента е в ход, за манипулиране на валутни пазари. "Чарли бе обичан и уважаван колега и ще ни липсва. Мислите и чувствата ни са насочени към приятелите и семейството му", обяви Дойче банк в изявление. През януари т.г. в дома си в Лондон се обеси ръководителят на отдела за оптимизация на риска и капитала на Дойче банк и бивш неин изпълнителен директор Уилям Броксмит. Той работеше в институцията от 1996 г.

Най-голямата банка на Германия вече изплати 6,1 милиарда евро като глоби и наказания за последните две и половина години. Смята се, че за третото тримесечие на 2014 г. съдебните й разходи са възлезли на 894 милиона евро. А вчера Ройтерс съобщи, позовавайки се на двама свои източници, че банката се подготвя да плати глоба от 1 млрд. евро на американски и британски регулатори за снемането на обвиненията към нея, че е манипулирала лихвения процент Libor.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай