Барак Обама: Оставям САЩ на Тръмп в добро състояние

Барак Обама: Оставям САЩ на Тръмп в добро състояние | StandartNews.com

Американският президент критикува Русия за Сирия и хакерските атаки

"Оставям САЩ в добро състояние на своя приемник", заяви американският президент Барак Обама на заключителната си пресконференция малко повече от месец преди да предаде ключовете на Белия дом на новоизбрания президент Доналд Тръмп. Обама съобщи, че провежда редовни разговори с приемника си Тръмп и му предлага съвети във връзка с дейността на президентската институция.

По време на пресконференцията Обама отправи остри нападки към Русия Русия. Руснаците не могат да ни променят или отслабят значително. Те са по-малка и по-слаба страна от нас и не произвеждат нищо, което другите искат да купуват, освен петрол, газ и оръжие, каза Обама. Все пак той изрази съжаление, че отношенията между Вашингтон и Москва са се влошили.
Американският президент изрази съжаление за страданията на хората в Сирия от войната там и обвини Дамаск, Москва и Техеран, че носят отговорност за кръвопролитията в сирийския град Алепо.

Обама се похвали, че Русия е спряла с хакерските си атаки срещу Вашингтон, след като през септември лично заплашил Владимир Путин с последствия.

Междувременно ФБР се присъедини към оценката на ЦРУ, че Русия е повлияла на резултата от президентските избори в полза на Доналд Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай