Губернаторът на Вирджиния гони крайнодесните

Губернаторът на Вирджиния гони крайнодесните | StandartNews.com

Губернаторът на Вирджиния Тери Макаулиф призова за спокойствие в американския град Шарлотсвил, където избухнаха ожесточени сблъсъци между крайнодесни активисти и техни противници. Губернаторът заяви, че единственото му послание към крайнодесните е: Вървете си у дома, предаде Би Би Си.

32-годишна жена загина и 19 души бяха ранени, след като кола се е вряза в група демонстранти в центъра на града. Мъжът, арестуван за прегазването е обвинен в предумишлено убийство. Той е 20-годишният Джеймс Алекс Филдс-младши от Охайо, срещу когото са повдигнати и три обвинения за умишлено причиняване на телесни повреди и за бягство от местопрестъплението, предадоха от полицията в Шарлотсвил.

 Заповед на градската управа за премахването на паметник на генерал, предвождал силите на Юга в Американската гражданска война, стана повод за многолюден протест на националистически организации и привърженици на теорията за превъзходството на бялата раса.

 Двама полицаи пък загинаха в катастрофа на хеликоптер в гориста местност край града. Не е ясно дали инцидентът е свързан с вчерашните безредици, при които бяха ранени още 15 души. Президентът Доналд Тръмп изрази съболезнованията си на близките на загиналите служители на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай