Хаос и верижни катастрофи в САЩ заради лошото време

Хаос и верижни катастрофи в САЩ заради лошото време | StandartNews.com

Цистерна излетя от магистрала и се взриви

Поредица тежки и верижни катастрофи с жертви и ранени станаха в САЩ заради лошото време. В Балтимор цистерна изхвърча от магистрала и избухна. След взрива огнени парчета се разхвърчаха по аутобана и предизвикаха верижна катастрофа с 67 автомобила. Шофьорът на камиона е загинал, както и още двама души, намирали се в автомобили, движили се по същата пътна отсечка. Шестима от ранените при верижната катастрофа са в тежко състояние. Причина за тежките инциденти е рязък спад в температурата, което довело до замръзване на пътя. Това бе само една от десетките катастрофи в района на Блатимор и Вашингтон.

Почти по същото време, когато избухна цистерната, стана втора голяма верижна катастрофа. При нея загина един човек. В щата Индиана бяха регистрирани 380 пътни инцидента с нанесени материални щети, шестима ранени и четири катастрофи, завършили фатално. Шест основни пътни артерии в щата Мериленд бяха затворени.

Властите призоваха гражданите да не шофират, освен ако не е абсолютно наложително. Междувременно десетки международни и вътрешни полети бяха отменени във Великобритания, а стотици се движеха със закъснение заради гъста мъгла, продължаваща няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай