Кметът на Ню Йорк назова взрива в Манхатън терористичен акт

Снимка: РИА Новости

Кметът на Ню Йорк назова взрива в Манхатън терористичен акт | StandartNews.com

Взривът, който стана тази сутрин на авторага в Ню Йорк е терористичен акт, това заяви кметът на града Бил де Блазио в социалната мрежа Туитър. 

"Това беше опит за терористична атака. Слава Богу, че на престъпника не бе дадена възможност да осъществи плана си", написа Блазио. Той уточнява, че тежко пострадали вследствие на взрива няма. Кметът призовава жителите на Ню Йорк да бъдат бдителни и да съобщават на правоохранилетните органи ако забележат нещо подозрително. "Не се притеснявайте да говорите открито, защото това може да спаси живот", заключава Де Блазио. 

Рано днес на пресечната 42-ра улица и 8-мо авеню в източната част на Манхатън избухна взрив. По данни на полицията, бомбата била поставена в сграда на автогарата, а терористът се оказа 27 годишният Кайиед Улла, който е възможно да има общо с терористичната организация "Ислямска държава". Началникът на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил в хода на пресконференцията заяви, че взривът е "терористичен акт". Вследствие на взрива са пострадали трима души. Световните агенции съобщиха, че терористът е искал да "отмъсти на САЩ" и заради това се е опитал да направи терористичен акт. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай