Обама се пенсионира в палат за $4,3 млн.

Обама се пенсионира в палат за $4,3 млн. | StandartNews.com

Къщата е в квартала на политиците във Вашингтон

Президентът на САЩ Барак Обама и семейството му ще се преместят да живеят в луксозна къща във Вашингтон, след като напуснат Белия дом през ноември, съобщава в. "Дейли Мейл". Имотът се намира в един от най-престижните квартали на Вашингтон, а в съседство живеят и други политици и богаташи.

Семейство Обама са взели къщата под наем от Джо Локхарт, прессекретар на бившия президент Бил Клинтън. Стойността на наема не се посочва, но самата къща струва 4,3 милиона долара. В нея има девет спални и осем бани, разделени на мъжки и женски. В бъдещия дом на Обама има огромно фоайе с мраморен под, голяма кухня, столова с дървен под. Ако семейството реши да си наеме иконом, има и предвидена къща за него.

На втория етаж се намира кабинетът, в който Обама ще може да работи над мемоарите си. Той вече има издадени две успешни книги, припомня изданието.

Жителите и гостите на къщата ще могат да се глезят и с винарна и мокър бар. За автомобилите са предвидени два гаража и 10 паркоместа.

Районът е един от най-престижните и скъпите във Вашингтон и се намира само на минути от основните атракции в американската столица. В квартала е живял и президентът Удроу Уилсън след пенсионирането си от Белия дом, а Франклин Рузвелт е бил жител по времето, когато е бил ръководител на флота. Доналд Ръмсфелд е бил сред бележитите обитатели като шеф на Пентагона по времето на Джордж Буш - младши. В близост се намира и резиденцията на френския посланик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай