Почина шестият астронавт, стъпил на Луната

Почина шестият астронавт, стъпил на Луната | StandartNews.com

Шестият астронавт, стъпил на Луната- американецът Едгар Мичъла, е починал на 85 години. Той е издъхнал в хоспис във Флорида след кратко боледуване. Това е съобщила дъщеря му, цитирана от "Дейли Мейл".

Доктор Мичъл заедно с командирът на Apollo 14 Алън Шепард държат рекорда за най-дълга разходка на Луната - 9 часа и 17 минути.
Това се случва по време на кацането на Луната през 1971 година.

Д-р Едгар Мичъл е известен и със сензационните си твърдения още преди години, че извънземни неведнъж са осъществявали контакт с хората, но правителствата са укривали истината в продължение на 70 години.

Мичъл твърди, че сътрудници на NASA, осъществили контакт с пришълците от други планети, ги описват като "малки хора, които до странност приличат на нас".

По думите му извънземните не се различават много от традиционния образ, наложил се на Земята: имат малко тяло и големи очи и глава.

Колкото и да е ужасно, заявява той, нашите технологиите „не са развити така добре като техните, и „ако те бяха настроени враждебно", предупреди тогава той, „тогава ние сме загубени".

Мичъл, който има бакалавърска степен по авиационно строителство и е доктор на науките в аеронавтиката и астронавтиката, твърди, че нашумялата през 1947 година история с извънземни, които се появили близо до град Розуел в САЩ, е истина и в момента се разследват историите за подобни посещения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай