Посолството ни в Мексико протяга ръка на българите в Никарагуа

Посолството ни в Мексико протяга ръка на българите в Никарагуа | StandartNews.com

Посолството ни в Мексико, акредитирано и за Никарагуа, следи ситуацията и е готово да съдейства на българските граждани. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на външните работи по повод политическата нестабилност в Никарагуа.

До момента няма информация за пострадали в безредиците сънародници или тяхно имущество. Посолството ни в Мексико, както и почетният консул на страната ни в Манагуа са денонощно на разположение на следните телефони:
Посолство на Република България в Съединените мексикански щати: +52 55 5596 3283 и +52 55 5596 3293; Хулио Сезар Авилес Абурто, почетен консул на България в Никарагуа: +505 2266 9684 и +505 2532 2231.

От МВнР препоръчват на българите, намиращи се в Никарагуа да се запасят с храна, вода и лекарства от първа необходимост и при възможност да ограничат придвижването си в страната; да носят винаги у себе си валиден документ за самоличност; да се информират непрекъснато за ситуацията чрез средствата за масово осведомяване; да следят съобщенията за актуалната обстановка в Никарагуа, публикувани на сайта на българското посолство в Мексико - http://www.mfa.bg/embassies/mexico , както и на фейсбук-страницата на посолството ни в Мексико https://www.facebook.com/mexico.bgembassy/; да се съобразяват в максимална степен с въвежданите допълнителни мерки за сигурност, както и да следват стриктно препоръките на местните власти в тази насока; да се регистрират в електронната система на МВнР: http://www.mfa.bg/120/patuvamza.

При необходимост от евакуация е необходимо да уведомят за желанието си по телефон или през социалните мрежи посолството ни в Мексико, почетния консул на България в Никарагуа или най-близкото посолство на страна-член от Европейския съюз в Манагуа.

Всички българи с информация за свои близки в Никарагуа, с които не могат да установят връзка или се намират в бедствено положение, могат да подадат сигнал на телефоните за спешни случаи на посолството на България в Мексико, като се свържат с дирекция "Ситуационен център" на МВнР на телефон +359 2 948 24 04 или на имейл: [email protected]. Сигнали се приемат денонощно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай