Простреляха конгресмени на игрище за бейзбол (ОБНОВЕНА)

Нападателят искал да убива политици, обявиха медиите

Простреляха конгресмени на игрище за бейзбол (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Конгресмени от Републиканската партия, техни колеги и помощници  станаха жертва на стрелба на игрище за бейзбол в Александрия, Вирджиния. Ранен е един от водещите полицити в партията Стив Скалис, а друг - Роджър Уилямс бил изнесен на носилка, но все още не е ясно състоянието му, обяви телевизия "Фокс". Канонадата продължила 10 минути, докато нападателят не бил ранен и закаран в болница. Сенатор Майк Лий обяви по "Фокс", че той е бил издъхнал там. От полицията не потвърдиха смъртта му. 

Скалис бил прострелян в бедрото, друг конгресмен Мо Брукс, който е и лекар по професия, успял да му направи турникет с колана си, за да спре кървенето. Републиканците загрявали за благотворителен мач с демократите. Той трябвало да се проведе на 15 юни по традиция от 1909 година насам.

"Скалис бе на трета база, когато се чу гърмеж и той от извика от болка", заяви Брукс. Той разкри, че в паниката всички се разпръснали, а игрището било обсипано с между 50 и 100 куршума. Тогава започнала престрелка между полицията и нападателя, който бил дългоцевно оръжие. "Беше на първа база, когато го видах да се пада, след като полицай го гръмна. Мисля, че бе мъртъв", каза още той. 

Брукс разкри, че в играта са участвали още сенатор Ранди Пол, както и конгресмените и Чък Флайшмън, Рон ДеСентис и Джеф Дънкън и др.

Рон ДеСантис обяви, че е напуснал игрището преди атаката. Той вървял към колата си, когато го посрещал мъж и питал дали на игрището са републиканци или демократи. Три минути  след това започнала стрелбата. 

Според медиите полиците са извадили късмет, че са били следени от полиция, защото иначе нито един от тях нямало да оцелее.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър обяви, че Доналд Тръмп е запознат с инцидента. Президентът бил много загрижен след случилото се. "Нашите мисли и молитви са с всички засегнати от стрелбата", обяви Спайсър. Самият Тръмп написа в "Туитър": "Скалис е смел и честен човек, той ще се възстанови".

Беше като в Ирак, обяви конгресменът Брат Уенструп. "Все едно бяхме патици", допълни сенатор Джеф Флейк.  

Според телевизия "Блумбърг" ранените са пет - Скалис и полицаи. Нападателят е бил убит на място, а в болницата само отчели смъртта му, допълни "Фокс". Според медиите целта му са били конгресмените и в това няма повод за съмнение. 

Министерство на вътрешните работи обяви, че ще предприеме мерки за по-сериозна охрана за членовене на конгреса и сенаторите заради инцидента. ФРБ също започна разследване.

Училищата в Александрия пък веднага бяха разпуснати. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай