Разкриха колко данъци е платил Тръмп

Разкриха колко данъци е платил Тръмп | StandartNews.com

Според изтекла в американските медии информация, президентът Доналд Тръмп е платил 38 милиона щатски долара данъци за приход от 150 милиона долара през 2005-та година.

Разпространяването на документа доведе до остра критика от Белия дом. Информацията бе потвърдена от администрацията на президента, малко след като водеща от канала Ем Ес Ен Би Си заяви, че възнамерява да разпространи данъчната декларация на Тръмп.

В изявление на Белия дом, цитирано от АП, се казва, че изтичането на документа нарушава закона и е отчаян опит за по-висок рейтинг.

Рейчъл Медоу - водещата, представила две страници от декларацията, заяви, че те са й дадени от спечелилия "Пулицър" разследващ журналист Дейвид Кей Джонстън. Джонстън е получил данните от анонимен източник по пощата. Медоу допълни, че е направила информацията публично достояние в интерес на обществото.

Местни журналисти коментират, че стъпката може да окаже натиск върху президента да всее повече яснота относно своите приходи.

По време на президентската кампания, Доналд Тръмп, в контраст с традицията на американската политическа сцена, отказа да оповести данъчната си декларация с довода, че е в процес на одит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай