САЩ готви нови санкции срещу Русия

САЩ готви нови санкции срещу Русия | StandartNews.com

Конгресът на САЩ обнародва законопроект за нови санкции срещу Русия. Руските банки ще бъдат ограничени в срока на финансиране от сегашните 90 дни до 14, съобщи РИА Новости.

На американските компании и физически лица ще бъдат забранени " предоставянето на финансови услуги  и други бизнес отношения с нов дълг, за период по-дълъг от 14 дни."

При сегашните ограничения, на граждани и фирми в САЩ е забранено да разпореждат на руски банки или свързани с тях лица заеми за повече от 90 дни. Всички останали сделки са активирани.

Освен това се предлага да се ограничат условията на финансиране на руската енергетика. На американските компании и физически лица ще бъдат забранени " предоставянето на финансови и други бизнес отношения с нов дълг, за период по-дълъг от 30 дни."

Сенатът в момента обмисля още за ограничения срещу Русия с несигурни шансовете за приемане. Сенаторите Джон Maккейн и Бен Кардин предложи законопроект за санкции срещу секторите на отбраната и енергетиката.

Сенаторите ще гласуват „за“ или „против“ новите мерки в четвъртък, след процедурно гласуване в сряда. Тогава санкциите трябва да бъдат одобрени от Камарата на представителите, а след това и в Белия дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай