Скандал в Белия дом! Дипломат №1 нарече Тръмп "кретен"

Скандал в Белия дом! Дипломат №1 нарече Тръмп "кретен" | StandartNews.com

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън в присъствието на членове на националния съвет по сигурността при Белия дом нарекъл американския президент Доналд Тръмп "moron" /„кретен"/ и заплашил да подаде оставка заради несъгласия с него по редица вътрешнополитически въпроси, съобщи Ен Би Си.

По техни данни инцидентът е станал на съвещание на съвета в Пентагона на 20 юли и бил отчасти предизвикан от политизираното изказване на Тръмп на годишната национална среща на бойскаутите в щата Западна Вирджиния.

Тилърсън, който в миналото е оглавявал движението на бойскаутите, изразил на съвещанието недоволство от речта на президента и го нарекъл „дръвник", твърдят източниците на Ен Би Си. Наложило се вицепрезидентът Пенс да привика насаме държавния секретар, когото едва убедил да не напуска поста си до края на 2017.

По-рано телевизионната компания Си Ен Ен съобщи, като се позова на източници от обкръжението на Тилърсън, че той е разочарован от работата като ръководител на американската дипломация и може да напусне поста до края на годината или дори по-рано.

Близки до Тилърсън твърдят, че въпреки разочарованието си от работата, той е решил да не подава оставка до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай