След снежния ад в Ню Йорк чакат потоп

Има опасност от срутвания на сгради

След снежния ад в Ню Йорк чакат потоп | StandartNews.com

„Наводненията може да бъдат ужасни, наистина ужасни и по-опасни и от снежната буря", коментира губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо

Ню Йорк. След като близо двуметрова снежна пелена покри Ню Йорк в последните дни в мегаполиса и едноименния щат очакват ново бедствие – властите предупредиха, че топенето и предстоящи валежи може да доведат до наводнения.

Има опасност водите да доведат до срутване на сгради и покриви. В щата вече бяха регистрирани над 30 случая на струтвания.

„Ако температурите се повишат със скоростта, с която сочат прогнозите, има опсност от падане на сгради и значителни наводнения. Нямае кристална топка и неможем да кажем, дали това наистина ще се случи, но имаме такива очаквания. Наводненията може да бъдат ужасни, наистина ужасни и по-опасни и от снежната буря", коментира губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.

Заради студа и бурята загинаха най-малко 13 души – предимно от измръзване и инфаркти. В Бъфало за три дни беше регистриран снеговалеж, който обикновено е за цяла година.

Много от пътищата са непроходими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай