Тръмп с нови назначения и война с медиите

Не съм говорил с друг руснак освен Путин, ядоса се президентът

Тръмп с нови назначения и война с медиите | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп влезе в открита война с медиите по време на брифинг в Белия дом. Той свика медиите, за да им оповести нови назначения - Алекс Акоста ще бъде секретар по труда, а  Мик Мълвани поема бюджета. Тръмп разкри също, че Пол Сингър също влиза в екипа му. "Той бе казал - Никога Тръмп. Но от голям враг ще стане много съюзник", заяви президентът.  

След това се похвали с инокомическите постижения и добрите резултати на борсата. Той обяви също, че големите автомобилни компании като Форд и Дженерал Мотърс отварят отново фабриките си в страната. 

И дойде ред на атаката по медиите. "Голяма част от тези във Вашигтон, Ню Йорк и най-вече Лос Анджелис не мислят за хората, а за тези, които печелят от тях. Пресата е станала толкова нечестна, че ако не говорим за това, ще направил лоша услуга на американския народ", ядоса се Тръмп по повод обвиненията, че е в тесни връзки с руски шпиони. 

"Всичко около нас е бъркотия. Светът е в бъркотия. У нас компаниите изоставиха страна си, няма работа, заплатите са ниски. Навън е каша. Близкият Изток е катастрофа. Северна Корея. ИДИЛ се разпространява като рак, но ние ще управим това. Наредих план за възстановяването на армията ни. Не искам да я използвам. Аз искам мир, той може да реши повече неща", каза от президентът. 

Той бе категоричен, че медиите си измислят за връзките му с Русия. "От години не съм виждал руснаци и не съм говорил с такива. Чух се само два пъти с Владимир Путин. Първо ми честити победата, а след това говорих в качеството си на президент", отсече Тръмп. "Нямам нищо в Русия, нито съм теглим кредити от тях. Нямам и бизнес с тях", продължи държавният глава на САЩ в директен спор с медиите, в който използва думи като глупости, лъжи и др. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай