Трето силно земетресение в щата Невада

Трето силно земетресение в щата Невада | StandartNews.com

Трето силно земетресение с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер разлюля щата Невада, съобщава БГНЕС. Земният трус е усетен в 1,13 ч. местно време в САЩ, 9,13 ч. по Гринуич с епицентър на 19 км южно от Хоторн и на 133 км югоизточно от Карсън Сити, с дълбочина 40 км. Граждани на щата Невада и в близките градове до епицентъра на трусовете коментират, че е много странно, че три земетресения и толкова силни се случват само в рамките на час.

Съобщава се също, че третото земетресение е било най-продължително и е настъпила слаба паника. Първото земетресение, което разлюля щата Невада бе с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер. Земният трус бе усетен в 0.18 ч. местно време, 8,18 ч. сутринта по Гринуич, с епицентър на 116 км от Карсън Сити, на 483 км северно от Лос Анджелис и на 14 км южно от Хоторн, с дълбочина 8 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център. Още един трус бе регистриран в щата Невада с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер, има и над 5 вторични труса с магнитуди до 4 по Рихтер.

Първите две силни земетресения са усетени в рамките на 10 минути, с продължителност между 15 и 30 секунди. Няма данни за пострадали и материални щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай